Ειστε εδώ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προγράμματα Οι Δρόμοι των Γεύσεων της Πίνδου

Οι Δρόμοι των Γεύσεων της Πίνδου

dromoi_geusis_Final_72

Το έργο αφορά στην ανάδειξη και προώθηση των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Πίνδου που φέρουν τη σφραγίδα της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), Προστατευόμενης Γρωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και των υπολοίπων κατηγοριών πιστοποιημένων προϊόντων σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Δρόμοι των Γεύσεων της Πίνδου είναι ένα δίκτυο που συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες προβάλλοντας τα πιστοποιημένα προϊόντα τους, καθώς και την περιοχή προέλευσης, ενώ υποστηρίζεται η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων προϊόντων της περιοχής στο συγκεκριμένο σύστημα ποιότητας.

Η καινοτομία της πρωτοβουλίας είναι στον τρόπο προώθησης και προβολής των παραδοσιακών προϊόντων Προστατευόμενης Προέλευσης: ο επισκέπτης τοποθετείται στην καλύτερη θέση θέασης του προϊόντος, εκεί όπου μπορεί να πετύχει όλες τις πληροφορίες για ένα προϊόν. Εκτός από πληροφορίες για τα σημεία πώλησης, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και την ετικέτα πιστοποίησης, έχει τη δυνατότητα να οργανώσει μια επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής, να γνωρίσει την τεχνογνωσία σχετικά με την παραγωγή του προϊόντος, να αισθανθεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και να ξεναγηθεί στο φυσικό περιβάλλον παραγωγής του. Παρακολουθώντας την παραγωγική διαδικασία ενός τοπικού, παραδοσιακού προϊόντος, ο επισκέπτης γνωρίζει ταυτόχρονα τα γεωγραφικά, πολιτισμικά και ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Το δίκτυο θα προβληθεί με ειδικούς χάρτες ενώ θα σχεδιαστεί ειδική σήμανση που θα καθοδηγεί το επισκέπτη σε «γευστικές» διαδρομές της περιοχής.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου: www.dromoigeuseonpindou.gr

Επικοινωνία

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΑνΓρε

Κ. Ταλιαδούρη 16, 51 100 ΓΡΕΒΕΝΑ

Τηλ.: 24620 87380-88, Φαξ: 24620 87389

e-mail:angre@angre.gr

Πείτε μας τη γνώμη σας

Πως σας φαίνεται η νεα ιστοσελίδα της ΑνΓρε Α.Ε.

Αποτελέσματα

Επισκέψεις

mod_vvisit_counterΣύνολο341635

Ακολουθήστε μας...

Facebook

Twitter

YouTube